Juhani Strandén Herää älä elä kuplassa

Nyt riittää päättäjien twiittailut: "pahoitellaan tapahtunutta"

Turun puukotusisku oli järkyttävä esimerkki siitä miten sinisilmäisesti suomalaiset ovat suhtautuneet laittomasti maassa oleviin kielteisen turvapaikka päätöksen saaneisiin, jotka tulevat muualta kuin länsimaisesta kulttuurista, vaikka tästä on jo varoiteltu.

Silmien pitäisi nyt aueta ja politiikkojenkin ymmärtää, etteivät laittomasti maassa olevat henkilöt voi toimia normaalisti yhteiskunnassa, vaan heidät pitää välittömästi kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan sijoittaa palautuskeskuksiin ja pikakäännyttää ensitilassa maasta. On esimerkkejä joissa laittomasti maassa olevat ovat syyllistyneet rikoksiin ja rikoksien suunnitteluun mm. raiskauksiin ja ryöstöihin, ennen palautustaan kotimaahansa ja välttääkseen näin rikollisen toiminnan seuraamukset.(HU20.4.2017)

Schengen sopimuksesta irtaantuminen tai sen tulkitseminen kriisitilanteessa siten, että, jos kansalaisten turvallisuus on vaarassa, passintarkastusten käyttöön ottaminen on mahdollista, niin pitkäksi aikaa, että turvapaikkaturismi on saatu loppumaan. Turvapaikkastatus pitää poistaa välittömästi niiltä henkilöiltä, jotka lomailevat maassa, josta ovat paenneet ja nostavat täällä sosiaaliturvaa.

Suomen on kiristettävä turvapaikkapolitiikkansa sille tasolle, että kenellekään Suomeen tulevalle maahantulijalle ei myönnetä turvapaikkaa, vaan turvapaikanhakijat otettaisiin ainoastaan pakolaisleireiltä nykyisen pakolaiskiintiön puitteissa. Tämä mahdollistaisi oikeassa hädässä olevien naisten ja lasten auttamisen ja näin lähetettäisiin signaali ihmissalakuljettajille, ettei suomeen kannata hakeutua useiden turvallisten maiden läpi paremman sosiaaliturvan perässä.

Valtio ja erityisesti Helsingin kaupunki ei saa olla missään rikollisessa toiminnassa mukana. Lainsäädännössä on mahdollista antaa niskoittelusta vankeutta henkilöille, jotka piilottelevat tai majoittavat rikollisia/laittomasti maassa olevia.

Nyt pitää poliisin ja oikeusviranomaisten ottaa järeät keinot käyttöön suojellakseen suomalaisia terroristiuhalta ja ennalta ehkäistä, että vastaavaa ei enää jatkossa pääsisi tapahtumaan.

 

Juhani Strandén (PS)

Helsingin Kaupunginvaltuuston 3.varavaltuutettu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat