Kuntalaisaloite laittomasti maassa olevista!

Helsingin Kaupunki toimii holtittomasti veronmaksajien rahojen käytössä. Ei ole Kaupungin talouden kannalta kestävää, että puhutaan epävirallisesti ”paperittomista”, jota termiä ei laillisesti ole, vaan käytetään oikeaa termiä laittomasti maassa olevat.

Helsingin Kaupunki on velvoitettava tiukentamaan laittomasti maassa olevien palveluita vain välttämättömiin lain tarjoamiin minimi palveluihin, mm. hätämajoitus 1-2 päivää, kaikki laajennukset on peruttava.

Helsingin on sitouduttava noudattamaan valtioneuvoston 16.12.2016 tekemää toimenpidesuunnitelmaa, jossa laittomasti maassa olevien havainnoista tulee ilmoittaa poliisille ja mm. kuntien (sosiaali- ja terveys-, kasvatus- ja koulutus- sekä asuntotoimet) velvoitetaan tekemään heti ilmoitukset maahanmuuttovirastolle ja laittomasti maassa olevat ohjataan heti palautusjärjestelmän piiriin. Kaupungin eri toimialojen on poistettava sivuiltaan arabian ja somalian kieliset tiedotteet palveluistaan, tiedotuksessa käytettävä vain Suomen tai Ruotsin kieltä.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Kaupunki ottaa käyttöön ylläolevat toimenpiteet välittömästi, emmekä halua, että Helsingistä tehdään koko maailman sosiaalitoimistoa. Vaadimme lisäksi Helsingin kaupunginvaltuustoa määräämään neuvoa-antavan kunnallisen kansanäänestyksen, mikäli hanke etenee kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

Helsingin kaupungin asukkaiden on saatava 
äänestää hankkeesta suoraan sen suuren merkityksen vuoksi 
kaupunkilaisille. Perustamme tämän vaatimuksen kuntalain (410/2015) 
24 §:ään ja 25 §:ään, joiden mukaan valtuusto voi päättää, 
että kunnalle kuuluvasta asiasta toimitetaan neuvoa-antava 
kansanäänestys. Valtuustolle osoitettavan kansanäänestysaloitteen 
taas voi tehdä vähintään neljä prosenttia 15 vuotta 
täyttäneistä kunnan asukkaista, jolloin valtuuston on viipymättä 
päätettävä, toimitetaanko aloitteessa tarkoitettu 
kansanäänestys.

Juhani Strandén (PS) 
Helsingin kaupunginvaltuuston 3.varavaltuutettu

Linkki aloitteeseen: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4737

JuhaniStrandn
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla eduskuntavaaleissa

Helsingin kaupunginvaltuuston Perussuomalaisten varavaltuutettu, Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu